Check beschikbaarheid

Musea

Voor een culturele dag uit bent u in de omgeving van onze camping op de Veluwe aan het juiste adres. Wij hebben een aantal leuke en leerzame musea voor het hele gezin verzameld. Wat dacht u bijvoorbeeld van:

  1. Het Middelpunt van Nederland- Vanaf dit middelpunt was in alle windstreken (noord, zuid, oost en west), voor de drooglegging van de grote IJsselmeerpolders, evenveel land te vinden. Het is een mooie plek geworden waar veel mensen een kijkje gaan nemen en een ‘selfie’ maken met de ‘middelpunt’ steen als achtergrond. Bovendien heeft u een prachtig uitzicht richting Barneveld, over de Gelderse Vallei.
  2. De HeidebrouwerijIn 2012 is De Heidebrouwerij gestart in de manschappenkeuken op het voormalig kazerneterrein Maurits-Noord in Ede. Het doel was om elk bier een regionaal karakter mee te geven door het verwerken van ambachtelijke streekproducten zoals heidehoning en door het gebruik van bijvoorbeeld in de regio verbouwde gerst en/of hop. Komt u het proeven tijdens uw vakantie op de Veluwe?
  3. Paleis 't LooPaleis Het Loo is het grootste, authentieke 17e-eeuws paleis van het Huis Oranje-Nassau. Al sinds 1984 ervaren onze bezoekers hoe de Oranjes op deze plek woonden, werkten en genoten van de tuinen, het paleis en de natuur. Het is een plek met een bijzondere geschiedenis.
  4. Kröller Müller Museum- In het Kröller-Müller Museum staat u oog in oog met de mooiste Vincent van Goghcollectie ter wereld en geniet je van topstukken van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan.
  5. Nederlands Openluchtmuseum- Het Nederlands Openluchtmuseum is een cultuurhistorisch museum in Arnhem. Het bestaat uit een buitenmuseum en een binnenmuseum. Het museum geeft een beeld van het leven in Nederland door de eeuwen heen. Wat wist u al over Nederland?
  6. Nederlands PluimveemuseumIn het ruime museum vindt u een uitgebreide collectie die alles vertelt over de ontwikkeling van de Nederlandse pluimveehouderij: van kleinschalige pluimveehouderij tot moderne, diervriendelijke bedrijven van nu.

Omgeving overzicht