Ontdek de Veluwe: 

Knooppuntennetwerk 

Vanaf de camping kunt u van knooppunt naar knooppunt fietsen via genummerde (wit-groene) borden van de fietsknooppunten Veluwe. De fietsroutes zijn uitgezet over de beste fietspaden, vaak autovrij, en in twee richtingen bewegwijzerd. Het netwerk van fietsknooppunten gaat door bossen, heidevelden en weilanden. Maar ook door dorpen en steden. Bij de knooppunten staan panelen met informatie over het fietsknooppuntennetwerk in de regio. U bepaald dus zelf de gewenste fietsroute en afstand. Vrijheid en flexibiliteit staan voorop! Op de receptie zijn gedetailleerde kaarten met knooppunten te koop.Beleef de Veluwe:

 

Park de Hoge Veluwe en Kröller Müller

Het park de Hoge Veluwe ligt op 10 kilometer afstand van de camping. De Hoge Veluwe is een uniek gebied met een unieke wildstand welke niet voor niets de groene schatkamer van Nederland genoemd wordt. Op dit park bevindt zich tevens het Kröller Müller museum met de op één na grootste van Gogh verzameling ter wereld. Het Museonder geeft een uniek zich op hetgeen wat zich onder de grond afspeelt.

 


Middelpunt van Nederland

 Met een mooie wandeling door de prachtige bossen met een glooiend landschap bereikt u het Middelpunt van Nederland. Lang hoeft dit niet te duren want vanaf de camping vindt u het Middelpunt van Nederland op nog geen 1,5 kilometer afstand. Dit gebied maakt onderdeel uit van het Luntersche Buurtbosch. Een bos met grote cultuurhistorische waarden, het herbergt maar liefst 5 rijksmonumenten. Bij de receptie vindt u een uitgebreide plattegrond met wandelknooppunten van dit gebied. 

 


Wildkansel de Hindekamp

De Veluwe is prachtig met veel wilde dieren, maar helaas zijn ze niet vaak te zien. Bij Wildkansel de Hindekamp op de Ginkelse Heide in Ede is de kans wel heel groot dat u oog in oog staat met edelherten, wilde zwijnen, reeën of een vos. Reserveren kan via www.natuurcentrumveluwe.nlActief op de Veluwe:


Mountainbiken

Fiets dwars door het woeste landschap over ongebaande paden. De camping is hiervoor een ideaal startpunt met als achtertuin een oude zandgroeve en glooiende bospaden. Er is een uitgezette route of ontdek alle paden zelf.De boom in!

Durf je het aan om op een hoogte van zo'n 18 meter te klimmen? Verleg je grenzen bij klimbos Simia! Op het prachtige terrein van 's Heeren Loo tussen Ede en Otterlo is er een speels en avontuurlijk klimbos gemaakt. Er zijn verschillende routes met leuke, verrassende en uitdagende hindernissen. Wie gezellig en actief bezig wilt zijn is bij Simia op de goede plaats. Meer informatie is te vinden op de website van Simia.
Wandelen

Met meer dan 4000 hectare bosgebied in onze "achtertuin" bestaat de kans dat de wandelschoenen gaan slijten. In uitgestrekte bossen rondom Het Luntersch Buurtbosch en Het Geldersch Landschap kunt u alle kanten op. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan het stuifzandgebied op het Wekeromse Zand. Tijdens de wandeling kunt u punten bezoeken zoals het Middelpunt van Nederland, uitzichttoren de Koepel en een ijzertijdboerderij. Proef de Veluwe:

De Heidebrouwerij

De Heidebrouwerij in Ede staat bekent om zijn heerlijke (winnende) speciaalbieren en op het terrein van de voormalige prins Mauritskazerne. De oude manschappenkeuken is ingericht als brouwerij met proeflokaal. Elk bier heeft een regionaal karakter met een ambachtelijk streekproduct. Zo wordt er gerst en/of hop gebruikt wat in de regio verbouwd wordt, maar zijn er bieren met heidehoning uit de omgeving. Er zijn door het seizoen heen verschillende speciaalbieren verkrijgbaar bij de receptie.


 

 

Plattelandwinkels

 

In en rond Lunteren zijn er verschillende plattelandwinkels te vinden. Landwinkel 't Doesburger Erf vindt u tussen Ede en Lunteren en heeft een ruim assortiment in eerlijke streekproducten zoals boerenkaas, zuivel, scharreleieren enz. Ook is plattelandswinkel 't Schuurtje in Lunteren een bezoekje waard. 

 Overige:

 

 Bosbad Lunteren

Op slechts 900 meter afstand van de camping ligt het prachtige Bosbad. Een prachtig bad met glooiende vormen. De ligweides zijn terrasvormig aangelegd en de tuinpartijen en bomen op en aan de rand van het terrein geven een parkachtig karakter.  Dit buitenbad is geopend van begin mei t/m eind augustus. Voor meer informatie kunt u kijken op www.bosbadlunteren.nl.

 

 

 

 Attracties en bezienswaardigheden

 

Dankzij de centrale ligging van onze camping liggen vele attracties en bezienswaardigheden op een prima afstand. U kunt hierbij denken aan:

 

  • Paleis Het Loo
  • Kröller Müller Museum
  • Burgers' Zoo
  • Nederlands Openluchtmuseum
  • Nationaal Park De Hoge Veluwe
  • Nederlands Pluimveemuseum
  • Ouwehands Dierenpark
 
Kaart
Opbellen
E-mail
Info